Kirjoituksia käsillä tekemisestä, kädentaidoista, luovuudesta, ruoan kasvattamisesta, ekologisuudesta, luonnosta, kotoilusta, hidastamisesta ja elämänmenosta.
torstai 4. syyskuuta 2014
Puutarhan satoa
Olen viime aikoina kokenut suurta iloa puutarhastamme kerätessäni sieltä satoa.
Omenasato on ollut tänä kesänä runsas ja siitä on tehty monenlaisia herkkuja, joista olen täällä blogissanikin maininnut. Eilen sain viimein tehtyä omenoistani myös hilloa. Käytin hillon valmistuksessa myös luumua. Hillosta tuli ruskeaa luumun takia, mutta siinä on kuitenkin enemmän omenaa, joten hillo maistuu omenaiselle, jossa on häivähdys luumua. Mielestäni erittäin onnistunut pieni koe-erä, jota on nautittu tänään aamupuuron kanssa.
Tässä taannoin parjasin eräässä postauksessa kasvimaatani, jossa näytti kasvavan vain rikkaruohoja. Pettymys vaihtui kuitenkin pian postauksen jälkeen iloksi, kun huomasin kasvimaalla kasvavan lehtikaalta.
Lehtikaali on minulle uusi tuttavuus, mutta todennäköisesti kasvatan sitä tulevinakin kesinä onnistuneen ensikokeilun innoittamana. Uskon kasvimaani puhjenneen kukoistukseensa loppukesän vesisateiden ansiosta. Näyttäisi siis siltä, että kasvimaani todella kärsi veden puuteesta, kuten epäilinkin.
Tänään löysin kasvimaaltamme yllätyksekseni upeita karhunvattuja. Olin jo heittänyt toivoni karhunvattupensaamme kanssa ja uhonnut hankkiutuvani siitä eroon. Tämän päivän saaliin perusteella muutin mieleni ja aion jopa lisätä pensaita maasta työntyvistä karhunvatun versoista.
Marjat söimme tuoreeltaan suihimme, mutta muusta saaliista paistoin voissa lisuketta ruoan seuraksi. Pannulla on keitettyä porkkanaa, lehtikaalta ja aurajuustoa.
Jälkiruokapannarin kanssa maistui itse tehty omena-luumuhillo.
Kiitos, kun kävit sivuillani. Tervetuloa uudelleen!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti