torstai 18. joulukuuta 2014

Luumunmakuisia joululeivonnaisia


Bongasin viikon takaisesta Me Naiset -lehdestä Valion mainoksen, jossa oli resepti jouluisiin luumu-kaneli tähtiin. Reseptissä oli käytetty voitaikinaa, mutta tein omat leivokseni lehtitaikinaan, joka ei ole ihan yhtä rasvaista kuin voitaikina.




Painelin isolla piparimuotilla taikinasta kuvioita, joihin tein haarukalla reikiä.




Paistoin kuviot uunissa 225 asteessa noin 8-10 minuuttia. Taikinat kohosivat uunissa ilmaviksi ja muhkeiksi.




Halkaisin leivokset varovasti ja lisäsin väliin teelusikallisen luumumarmeladia ja vielä marmeladin päälle ruokalusikallisen Valion luumu-kanelirahkaa.




Alkuperäisessä reseptissä neuvottiin voitelemaan kuviot kananmunalla ennen paistamista ja levittämään leivosten päälle tomusokeria täytön jälkeen. Omat leivokseni valmistin ilman näitä toimenpiteitä.

Leivokset olivat erittäin nopeita tehdä ja ne olivat kevyen makuisia. Mies piti enemmän perinteisistä joulutortuista, mutta minä pidin näistä enemmän. Makuasioita, joista ei voi kiistellä. Resepti on kuitenkin ihan kokeilemisen arvoinen, jos kaipaa hieman vaihtelua perinteisiin joulutorttuihin.


Kiitos, kun kävit sivuillani. Tervetuloa uudelleen!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti